Ravitsemus ja terveys - POISTUU 06/2024

Duration: 6 hours 11 minutes

Recommended study time: 24 hours 30 minutes

Ravitsemus ja terveys -kurssilla opit ravitsemussuositusten lisäksi käytännön työssä tarvittavat tiedot vajaaravitsemuksesta, lihavuudesta ja ravitsemushoidon perusteista. Lisäksi saat työkaluja ruoka-aine-allergikon, keliaakikon ja laktoosi-intolerantin ravitsemusohjaukseen.

Tämä kurssi poistuu kesäkuussa 2024! Ravitsemus ja terveys -kurssi on päivitetty ja jaettu viideksi uudeksi kurssiksi:

Ravintoaineet, ravitsemus- ja ruokasuositukset sekä erityisruokavaliot: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/ravintoaineet-ravitsemus-ja-ruokasuositukset-seka-erityisruokavaliot

Raskaus- ja imetysajan ravitsemus: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/raskaus-ja-imetysajan-ravitsemus

Ikääntyneiden ja kehitysvammaisten ravitsemuksen erityispiirteet sekä ravitsemushoito: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/ikaantyneiden-ja-kehitysvammaisten-ravitsemuksen-erityispiirteet-seka-ravitsemushoito

Lasten ja nuorten ravitsemus: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/lasten-ja-nuorten-ravitsemus

Kansantautien ehkäisy ravitsemuksen avulla ja lihavuuden hoito: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/kansantautien-ehkaisy-ravitsemuksen-avulla-ja-lihavuuden-hoito

Ravitsemus ja terveys -kurssilla opit ravitsemussuositusten lisäksi käytännön työssä tarvittavat tiedot vajaaravitsemuksesta, lihavuudesta ja ravitsemushoidon perusteista. Lisäksi saat työkaluja ruoka-aine-allergikon, keliaakikon ja laktoosi-intolerantin ravitsemusohjaukseen.

Tämä kurssi poistuu kesäkuussa 2024! Ravitsemus ja terveys -kurssi on päivitetty ja jaettu viideksi uudeksi kurssiksi:

Ravintoaineet, ravitsemus- ja ruokasuositukset sekä erityisruokavaliot: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/ravintoaineet-ravitsemus-ja-ruokasuositukset-seka-erityisruokavaliot

Raskaus- ja imetysajan ravitsemus: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/raskaus-ja-imetysajan-ravitsemus

Ikääntyneiden ja kehitysvammaisten ravitsemuksen erityispiirteet sekä ravitsemushoito: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/ikaantyneiden-ja-kehitysvammaisten-ravitsemuksen-erityispiirteet-seka-ravitsemushoito

Lasten ja nuorten ravitsemus: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/lasten-ja-nuorten-ravitsemus

Kansantautien ehkäisy ravitsemuksen avulla ja lihavuuden hoito: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/kansantautien-ehkaisy-ravitsemuksen-avulla-ja-lihavuuden-hoito

Johdanto

  • Johdanto ravitsemukseen ja terveyteen

    03:07

  • Ruoansulatus ja ravintoaineet

  • Ruoansulatuselimistön rakenne ja toiminta

    17:52

  • Hiilihydraatit

    19:04

  • Proteiinit

    16:53

  • Rasvahapot

    18:22

  • Rasvaliukoiset vitamiinit

    14:38

  • Vesiliukoiset vitamiinit

    15:14

  • Kivennäisaineet 1

    12:23

  • Kivennäisaineet 2

    12:43

  • Ravitsemussuositukset

  • Ruokavaliosuositukset Suomessa

    27:02

  • Lasten ja nuorten ravitsemus

    21:46

  • Ikääntyneiden ravitsemuksen erityispiirteet

    18:07

  • Raskauden ja imetysajan ravitsemus

    25:55

  • Erityisruokavaliot

  • Ruoka-aineallergiat

    20:28

  • Laktoosi-intoleranssi

    10:41

  • Keliakia

    14:23

  • Ravitsemushoito

  • Ravitsemushoidon periaatteet

    05:41

  • Ravitsemustilan arviointi

    09:33

  • Ravitsemustilan arviointi lapsella

    03:30

  • Kliininen ravitsemushoito

    09:00

  • Ruoan rakennemuutokset

    05:46

  • Enteraalinen ravitsemus

    08:08

  • Parenteraalinen ravitsemus

    13:40

  • Sairaudet ja ravitsemus

  • Aikuisten ylipaino ja lihavuus

    09:40

  • Aikuisten lihavuuden ja ylipainon hoito

    13:01

  • Vajaaravitsemuksen riskin seulonta

    07:49

  • Vajaaravitsemuksen hoito

    05:24

  • Ravitsemuksen haasteita kehitysvammaisilla

    11:30

  • Itseopiskelutestit

  • Ravitsemus ja terveys -itseopiskelutesti

  • Course authors

    Sandra Porthan

    Sandra Porthan

    ravitsemusterapeutti, TtM