Infektioiden torjunta leikkausosastolla

Kesto: 40 minuuttia

Suositeltu opiskeluaika: 2 tuntia 30 minuuttia

Hoitoon liittyvät infektiot ovat nykyään merkittävä kansanterveysongelma ja yksi yleisimmistä potilasturvallisuutta uhkaavista haitoista. Hoitoon liittyviä infektioita esiintyy Suomessa arviolta yli 100 000 tapausta vuosittain. On arvioitu, että noin viidennes kaikista hoitoon liittyvistä infektioista olisi leikkausalueen infektioita. Leikkausalueen infektiot aiheuttavat yhteiskunnalle merkittävän taloudellisen haitan sekä lisäksi huomattavia haittoja myös potilaalle. Potilaalle aiheutuvat haitat vaihtelevat pidentyneestä sairastamisajasta, jopa kuolemanvaaraan. Tällä kurssilla käydään läpi yleisimmät leikkausalueella esiintyvät infektiot sekä keskeiset asiat niiden torjunnasta. Kurssi on toteutettu Lapin AMK:n sairaanhoitajaopiskelijoiden opinnäytetyönä.

Hoitoon liittyvät infektiot ovat nykyään merkittävä kansanterveysongelma ja yksi yleisimmistä potilasturvallisuutta uhkaavista haitoista. Hoitoon liittyviä infektioita esiintyy Suomessa arviolta yli 100 000 tapausta vuosittain. On arvioitu, että noin viidennes kaikista hoitoon liittyvistä infektioista olisi leikkausalueen infektioita. Leikkausalueen infektiot aiheuttavat yhteiskunnalle merkittävän taloudellisen haitan sekä lisäksi huomattavia haittoja myös potilaalle. Potilaalle aiheutuvat haitat vaihtelevat pidentyneestä sairastamisajasta, jopa kuolemanvaaraan. Tällä kurssilla käydään läpi yleisimmät leikkausalueella esiintyvät infektiot sekä keskeiset asiat niiden torjunnasta. Kurssi on toteutettu Lapin AMK:n sairaanhoitajaopiskelijoiden opinnäytetyönä.

Hoitoon liittyvät infektiot

  • Hoitoon liittyvät infektiot

    03:17

  • Sairaalainfektioiden aiheuttajat

    08:56

  • Infektioiden seuranta ja kustannukset

  • Infektioiden seuranta ja kustannukset

    04:47

  • Infektioiden riskitekijät ja torjunta

  • Infektioiden riskitekijät ja torjunta - Johdanto

    00:26

  • Infektioriskin arviointi

    02:08

  • Leikkausvalmistelut

    02:15

  • Leikkaukseen liittyvät riskitekijät

    01:53

  • Leikkauksen jälkeiset riskitekijät

    01:17

  • Kertaus - Infektioiden riskitekijät ja torjunta

    00:39

  • Aseptiikka ja varotoimet leikkausosastolla

  • Aseptiikka leikkausosastolla - Johdanto

    00:25

  • Varotoimet leikkausosastolla

    00:56

  • Käsihygienia

    03:38

  • Suojavaatetus leikkaussalissa

    01:45

  • Leikkaussalin valmistelu

    00:41

  • Välinehuolto leikkausosastolla

    01:07

  • Kertaus - Aseptiikka ja varotoimet leikkausosastolla

    00:22

  • Potilasohjauksen merkitys infektioiden torjunnassa

  • Potilasohjauksen merkitys infektioiden torjunnassa - Johdanto

    00:57

  • Potilaan valmistautuminen leikkaukseen

    01:48

  • Potilaan elintapojen vaikutus

    02:00

  • Kertaus - Potilasohjauksen merkitys infektioiden torjunnassa

    00:29

  • Itseopiskelutesti

  • Infektioiden torjunta leikkausosastolla -itseopiskelutesti

  • Kurssin kirjoittajat

    Mona Huttunen

    Mona Huttunen

    Sairaanhoitajaopiskelija

    Sofia Määttä

    Sofia Määttä

    Sairaanhoitajaopiskelija