Raskaus- ja imetysajan ravitsemus
Kesto: 18 minuuttia
Suositeltu opiskeluaika: 1 tunti
Raskausajan fysiologiset, biokemialliset ja anatomiset muutokset asettavat vaatimuksia odottavan äidin ravinnonsaantiin. Raskaana olevan naisen elimistössä tapahtuvien muutosten tavoitteena on ylläpitää sikiön kasvua ja valmistaa äitiä synnytystä ja imetystä varten. Hyvä ravitsemus raskauden aikana ylläpitää äidin terveyttä, turvaa sikiön kasvua ja kehitystä sekä ehkäisee ravitsemuspulmien syntymistä. Se nopeuttaa myös synnytyksestä toipumista ja tukee imetyksen onnistumista. Tämän kurssin tavoitteena on oppia terveyttä edistävän raskaus- ja imetysajan ruokavalion perusteet sekä keskeiset raskaus- ja imetysajan tuomat muutokset äidin kehon ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Kurssilla käsitellään myös raskaus- ja imetysaikaan liittyviä erityisohjeita elintarvikkeiden turvallisesta käytöstä.
Raskausajan fysiologiset, biokemialliset ja anatomiset muutokset asettavat vaatimuksia odottavan äidin ravinnonsaantiin. Raskaana olevan naisen elimistössä tapahtuvien muutosten tavoitteena on ylläpitää sikiön kasvua ja valmistaa äitiä synnytystä ja imetystä varten. Hyvä ravitsemus raskauden aikana ylläpitää äidin terveyttä, turvaa sikiön kasvua ja kehitystä sekä ehkäisee ravitsemuspulmien syntymistä. Se nopeuttaa myös synnytyksestä toipumista ja tukee imetyksen onnistumista. Tämän kurssin tavoitteena on oppia terveyttä edistävän raskaus- ja imetysajan ruokavalion perusteet sekä keskeiset raskaus- ja imetysajan tuomat muutokset äidin kehon ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Kurssilla käsitellään myös raskaus- ja imetysaikaan liittyviä erityisohjeita elintarvikkeiden turvallisesta käytöstä.
Luennot
Itseopiskelutesti
Kurssin kirjoittajat

Kaisa Kähkönen
FT, laillistettu ravitsemusterapeutti, Farmaseutti

Sandra Porthan
ravitsemusterapeutti, TtM