Ravintoaineet, ravitsemus- ja ruokasuositukset sekä erityisruokavaliot

Kesto: 1 tunti 38 minuuttia

Suositeltu opiskeluaika: 6 tuntia 30 minuuttia

Johdanto

  • Johdanto

    00:49

  • Ruoansulatuselimiston rakenne

    07:05

  • Suolistomikrobisto

    06:03

  • Ravintoaineet, vitamiinit ja kivennäisaineet

  • Hiilihydraatit

    05:19

  • Proteiinit

    06:13

  • Rasvat

    09:10

  • Vitamiinit

    00:44

  • Rasvaliukoiset vitamiinit

    05:09

  • Vesiliukoiset vitamiinit

    09:13

  • Kivennäisaineet

    09:04

  • Suomalaiset ravitsemus- ja ruokailusuositukset

  • Johdanto

    00:41

  • Kestävää terveyttä ruoasta! -suomalaiset ravitsemussuositukset

    01:56

  • Suositeltavat ruoka- ja juomavalinnat

    07:26

  • Ateriarytmi

    00:59

  • Ruokakolmio ja lautasmalli

    01:19

  • Ruokailusuositukset

    03:34

  • Kasvisruokavaliot ja erityisruokavaliot

  • Johdanto

    00:53

  • Kasvisruokavaliot

    05:32

  • Ruoka-allergiat ja -yliherkkyydet

    11:12

  • Keliakia ja gluteeniton ruokavalio

    02:35

  • FODMAP-ruokavalio

    02:55

  • Itseopiskelutesti

  • Ravintoaineet, ravitsemus- ja ruokasuositukset sekä erityisruokavaliot -itseopiskelutesti

  • Kurssin kirjoittajat

    Kaisa Kähkönen

    Kaisa Kähkönen

    FT, laillistettu ravitsemusterapeutti, Farmaseutti

    Sandra Porthan

    Sandra Porthan

    ravitsemusterapeutti, TtM